Luna's flopfeest
NIEUW: Paardengevaar

Luna zit in groep acht en er komt een klassenfeest met als thema 'sprookjes'. Ze heeft superveel zin om zich te gaan verkleden als de heks van Sneeuwwitje. Maar dan blijken de andere meisjes allemaal te kiezen voor 'prinses'. Luna wordt geconfronteerd met de vraag: wil ik het leuk hebben of moet ik proberen om mooi(er) te zijn?

 

'Luna's flopfeest' is zit boordevol grapjes en heeft superveel leuke tekeningen!

Graphic novel, 8+

Bestel dit boek

In 'Paardengevaar' mogen Luna en Lotte mee op een paardentocht met Camil. Het lijkt allemaal vrolijk en rustig te beginnen, maar dan blijkt dat Camil een vriend meeneemt, Mo. Ziet Camil niet dat Mo niet te vertrouwen is? Het wordt steeds duidelijker dat Luna en Lotte gevaar lopen. Intussen zijn ze diep in de bossen, waar ze niemand nog om hulp kunnen vragen...

Bestel Paardengevaar met gratis etui!

 

Bestel bij de schrijfster:

www.webshopvanuitgeverijnanda.nl

Plaza Patatta: Help, wie klopt daar?

Luna en Lotte bereiden zich voor op hun Sinterklaasfeest. In hun kinderrestaurant Plaza Patatta zijn ze druk bezig met het maken van surprises.

Ze dachten dat het het houten huis naast hun boerderij onbewoond was – maar ineens brandt er licht. Wie is die vreemde snuiter die zo boos begint te roepen dat de meiden uit zijn buurt moeten blijven?

Als er op hun deur wordt geklopt, denken ze dat Sinterklaas er eindelijk is. Maar voor de deur staat... niemand. Waar komt dat geklop dan vandaan?!

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
 
Plaza Patatta: De verdwenen jongen

In ‘De verdwenen jongen’ heeft het restaurant een vreemde gast. Hij snuffelt als een dief rond de boerderij. Wat wil hij? De zussen Luna en Lotte horen een oude legende uit Biesland. Over een jongen die in zee verdween, maar soms nog plotseling opduikt. Het zal toch niet...?

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
 
 
Het grote fantastische Plaza Patatta Kinderkookboek

Al vijftien jaar schrijft Nanda Roep haar geliefde kinderboeken rond het kinderrestaurant Plaza Patatta.

 

Dit boek is een bundeling van de leukste en lekkerste recepten uit de kinderboeken.  Er staan klassiekers in zoals pizza, (oven)friet en appelflappen, plus nutella-muffins en fruitijsjes. Maar ook gerechtjes zoals spinazietaart, wentelteefjes, tomatensoep en quesedilla's. Daarnaast biedt dit kookboek leuke extra's zoals een broodschilderijtje, punch voor kinderen en lekker suikerbrood.

Ik bestel dit boek!

Luna's schoolramp

Groep acht gaat op schoolkamp, maar het loopt niet zoals Luna wil. De juf heeft het steeds over de oertijd terwijl ze in de ijzertijd zijn - hallo! En waarom zit haar vriendje Lars de hele tijd bij de mooie (saaie) Elara. Ze zouden toch samen lol trappen? Op deze manier wordt het kamp nog een ramp...

Graphic novel, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: Een fantastische verjaardag
Plaza Patatta: Paniek in Parijs

In dit feestelijke Plaza Patatta-boek wordt Lotte maarliefst 10 jaar. Dat wordt natuurlijk uitbundig gevierd in dit vrolijke gezin! Als de kinderen het bos in zijn gegaan voor de opdrachtjes van de speurtocht, loopt het echter allemaal anders dan gedacht...

Detective, 8+

Bestel dit boek

Plaza Patatta gaat op reis, en wel naar Parijs! Papa Hans gaat een kookcursus doen bij de beroemde Franse chefkok Spatèl, maar Luna en Lotte vertrouwen hem niet. OOk niet zo gek, want er gebeuren vreemde dingen... Luna en Lotte zetten alles op alles om zichzelf te redden. Intussen leren ze veel over de prachtige stad Parijs!

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: Een geheim luik

Het restaurant heet ‘Plaza Patatta’. Luna en Lotte vinden het geweldig dat papa een kinderrestaurant bouwt in hun enorme nieuwe huis. Er is maar één probleem: hij kan totaal niet koken.

Binnenkort is de grote opening. Maar alles wat papa heeft bedacht en gekookt, is supervies geworden. Straks worden Luna en Lotte door iedereen uitgelachen!

Mama kan niet helpen, want zij is een beroemde opera-ster en reist de hele wereld rond. Luna en Lotte helpen ook niet, want die zijn op zoek naar de geheime gang in het pand. Komt daar het enge geluid vandaan?

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Stille nacht, angstige nacht

Luna en Lotte spelen een e-nor-me kerstboom de eetzaal van Plaza Patatta in, als de deur wordt opengegooid. Er staat een al even enorme man in de gang: papa’s oude vriend Loek, die komt koken voor Kerstmis. Het wordt een verrassing, zegt hij.

Loek haalt konijntjes en een lief biggetje in kooitjes uit zijn auto en brengt ze naar boven. Luna en Lotte besluiten meteen dat ze die schattige beestjes niet willen eten. Ze gaan ze bevrijden. Maar dan horen ze rare geluiden op de hooizolder. Het lijkt wel of er iemand praat. Een dier? Of… een mens?

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: Spannend spel (omnibus)
Plaza Patatta: Het grote geheim (omnibus)
 

Drie Plaza Patatta-boeken voor de prijs van één! te weten: Een geheim luik, De verdwenen jongen, De gesloten kamer.

De omnibus 'Het grote geheim van Plaza Patatta' is de allereerste eigen publicatie van Uitgeverij Nanda.

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Omslag omnibus_DEF.jpg

Maarliefst vier Plaza Patatta-boeken voor de prijs van één!

Te weten: Een giftige indringer, Help, wie klopt daar?, Stille nacht, angstige nacht, De geheimzinnige ober.

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: De giftige indringer

Sinds ze een echte popster in hun restaurant hadden, is Plaza Patatta beroemd. Er komen veel gasten - maar de roem heeft ook een keerzijde. Het lijkt wel of er mensen jaloers zijn op hun succes. Ze krijgen soms enge telefoontjes. En op een dag zitten er konijnenkeutels in het beslag voor de pannenkoeken! Daar blijft het niet bij. Luna en Lotte vinden klei tussen de frieten en knikkers in de feestflappen.

Toevallig logeert oma bij hen op de boerderij. Als de meiden 's nachts geluiden horen in de keuken, krijgen ze een vermoeden. Oma...? Dat kan toch niet! Maar het wordt steeds erger...

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: De gesloten kamer

In 'De gesloten kamer' neemt mama Marianne een vriend mee naar huis. Ze zegt dat hij heel aardig is, maar hij doet... vreemd. Hij verstopt zich overdags in zijn kamer, maar ’s nachts wordt het restaurant overhoop gehaald.

Hun ouders vragen zich af hoe dat kon gebeuren, maar Luna en Lotte weten wel beter: het is die enge vent! De meiden hebben de opdracht om de rare gast met rust te laten, maar dat wordt steeds moeilijker...

Detective, 8+

Bestel dit boek

 
Plaza Patatta: De geheimzinnige ober
Plaza Patatta: De theatergek

Neemt papa iemand in dienst die hij in de berm heeft gevonden?! Luna en Lotte kunnen niet geloven dat deze Camil, met zijn vieze zwarte nagels, zomaar als ober mag werken in Plaza Patatta.

Waarom wil hij per se niet dat het circus komt optreden op het veld naast het restaurant... Waarom steelt hij etensresten van de borden...? En WAAROM sluipt hij steeds zo stiekem naar het bos?!

Detective, 8+

Bestel dit boek

In 'De Theatergek' zien Luna en Lotte in het theater een vreemde vrouw. Ze doet gek, ze doet raar en ze is zelfs een beetje eng. Maar het ergste is nog wel: ze bespiedt de hele tijd hun moeder, de beroemde operaster! Luna en Lotte moeten alles op alles zetten om hun moeder en de show te redden...

Detective, 8+

Dit boek is tijdelijk uitverkocht.